Op.Dr. Mustafa Nuri Alihanoğlu İzmir Genital Siğil Tedavisi

  • Aliçetinkaya,Bulvarı No:17,YeniEfes Apt Kat:1 Alsancak-Konak-İzmir

  • 0232 463 23 63 0530 388 38 63

Genital Siğiller ve Hpv Aşısı:

Genital siğil, Genital Siğil Nasıl Geçer, Genital Siğil Tedavisi, Genital Siğil İzmir, Genital Siğil Tedavisi izmir, Genital Siğil Tipleri, Genital Bölgede Sivilce


Genital Siğiller ve Hpv Aşısı:


İnsan papilloma virüsü (HPV) aşısı, bazı HPV suşları tarafından enfeksiyona karşı korur. İnsan papilloma virüsü servikal kansere ve genital siğillere neden olabilir.


HPV, vajinal, vulvar, penil, anal, ağız ve Boğaz kanserleri de dahil olmak üzere diğer kanser türlerine de bağlı olmuştur.


Hpv Nedir? Hpv Nasıl Bulaşır?Hpv ve Cinsellik nasıl olmalı? HPV, cinsel temas yoluyla yayılan yaygın bir virüstür. HPV çeşitli türleri vardır. Birçok tür sorunlara neden olmaz. Bununla birlikte, bazı HPV türleri:


Servikal, vajinal ve vulvar kanseri


Genital siğiller


Penis kanseri


Anüs kanseri


Boğazda siğiller


Ağız, Dil ve Boğaz kanserleri


HPV aşısı, servikal kanser vakalarının çoğuna neden olan HPV türlerine karşı korur. Diğer, daha az yaygın HPV türleri de servikal kansere neden olabilir


Aşı servikal kanseri tedavi etmez.


BU AŞIYI KİM ALMALI


HPV aşısı, 9 ila 14 yaş arasındaki erkekler ve kızlar için önerilir. Aşı, zaten aşı almamış veya çekim serisini bitirmemiş olan 26 yaşına kadar olan insanlar için de önerilir. Aşı, herhangi bir yaş grubunda HPV ile ilgili kanserlere karşı koruma sağlayabilir. Gelecekte yeni cinsel temaslara sahip olabilecek ve HPV maruz kalabilen bazı insanlar da aşıyı düşünmelidir.


HPV aşısı, 9 ila 14 yaş arasındaki erkek ve kızlara 2 doz serisi olarak verilir:


İlk doz: şimdi İkinci doz: ilk dozdan 6 ila 12 ay sonra Aşı, 15 ila 26 yaş arasındaki insanlara ve bağışıklık sistemlerini zayıflatanlara 3 doz serisi olarak verilir:


İlk doz: şimdi İkinci doz: ilk dozdan 1 ila 2 ay sonra Üçüncü doz: ilk dozdan 6 ay sonra Hamile kadınlar bu aşıyı almamalıdır. Bununla birlikte, hamile olduklarını bilmeden önce gebelik sırasında aşı alan kadınlarda herhangi bir sorun bulunamadı.


HPV İÇİN NASIL TETBİR ALINMALI


HPV aşısı servikal kansere yol açabilir HPV her türlü karşı koruma sağlamaz. Kızlar ve kadınlar, prekanseröz değişiklikler ve servikal kanserin erken belirtileri aramak için düzenli tarama (Pap testi) almalıdır.


HPV aşısı, cinsel temas sırasında yayılabilecek diğer enfeksiyonlara karşı koruma sağlamaz.


Sağlayıcınız konusabilir :


Siz veya çocuğunuzun HPV aşısını alıp almadığından emin değilsiniz Siz veya çocuğunuz HPV aşısı aldıktan sonra komplikasyonlar veya şiddetli semptomlar geliştirir HPV aşısı ile ilgili başka sorularınız veya endişeleriniz varsa bunu lütfen sorun